Als lid van de Vereniging van Erkende Stress en Burn-out Coaches (VESB) doe ik mee met #zorgvoordezorg :
Gratis coaching voor zorgverleners.

Artikel van VESB:
COVID-19 | #zorgvoordezorg |
Stress- en burn-outcoaches bieden gratis mentale ondersteuning aan voor zorgprofessionals

Mensen die in de zorg werken, staan dag en nacht klaar voor anderen. Tijdens de Coronacrisis ligt de werkdruk en emotionele belasting nog hoger. Met het initiatief #zorgvoordezorg willen de leden van de VESB daarom kosteloos mentale begeleiding aanbieden aan zorgprofessionals.

De zorgsector als frontlinie

Terwijl de meesten van ons veilig thuis zijn, begeven zorgprofessionals zich nog dagelijks in situaties waar het coronavirus hard om zich heen grijpt. “In gewone omstandigheden brengen zorgende beroepen vaak al heel wat stress met zich mee. De laatste weken is het er voor veel zorgprofessionals niet makkelijker op geworden.
Samen met onze leden zochten we naar een manier om hen te ondersteunen en onze dankbaarheid te tonen.” vertelt VESB-voorzitter Annita Rogier. H

Hulp bij oververmoeidheid of stressklachten

De Vereniging voor Erkende Stress- en Burn-out coaches lanceerde daarom deze week het initiatief #zorgvoordezorg. Meer dan 190 VESB stresscoaches en coachpsychologen in Nederland en België meldden zich aan. Annita: “Zorgprofessionals die behoefte hebben aan mentale steun, een luisterend oor, hulp bij loslaten, ontspannen, beter slapen of het opladen van hun energie kunnen vanaf vandaag gratis terecht bij deze coaches. Om het veilig te houden, werken we met online coaching. Alle deelnemende coaches hebben een degelijke opleiding en zijn onderworpen aan een gedragscode en een onafhankelijke klachtencommissie.”

Ook voor zorginstellingen

Ook zorginstellingen kunnen contact met de deelnemende coaches opnemen met de vraag om hun personeel te ondersteunen. “In die gevallen werken we graag samen met de psychologen die de zorginstelling zelf in dienst hebben. Ze kunnen het extra werk door de Coronacrisis nauwelijks aan. Zij kunnen een eerste ‘mentale triage’ doen en bepalen wie ze zelf begeleiden en wie ze kunnen doorverwijzen naar een VESB stresscoach of psycholoog-coach” stelt Annita.